Pet godina djelovanja udruženja HUDIT

Dana 21. ožujka 2019. godine u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu održana je osnivačka skupština Hrvatske udruge za dizalice topline koja je godinu dana kasnije preimenovana u udruženje. Rješenje od Gradskog ureda za opću upravu stiglo je 4. travnja 2019., a u Registar udruga Republike Hrvatske Udruženje je upisano pod registarskim brojem 21013420.

                   

Javno predstavljanje HUDIT-a, pred pedesetak prisutnih, organizirano je 10. travnja 2019. godine. Uvodno popularno predavanje na temu dizalica topline prisutnima je tada održao prof. dr. sc. Andrej Kitanovski s Tehničkog fakulteta u Ljubljani.

Sve u životu je proces pa tako i djelovanje Hrvatskog udruženja za dizalice topline. Sigurno se u proteklih pet godina moglo napraviti više. Međutim, uz sve profesionalne obaveze koje imamo, pokrenuli smo određene aktivnosti na koje smo ponosni i koji u dobrom svijetlu prezentiraju struku i tehnologiju. Najviše nas javnost i struka prepoznaju po časopisu Tehnologije dizalica topline kojeg tiskamo u 600 primjeraka jedanput godišnje i kojeg besplatno distribuiramo. Dobar glas o časopisu se sam širi te svake godine dolazi sve više upite za primjercima istog. Jednom godišnje organiziramo tematski dan o dizalicama topline. Prilika je to za susret struke, razmjenu informacija i iskustava. Nastojimo svake godine dovesti inozemnog predavača. Ove godine nam dolazi predsjednik Finskog udruženja gosp. Jussi Hirvonen. Od kolovoza 2019. godine redoviti smo član EHPA-e. Tajnik udruženja aktivni je član mjesečnih sastanaka nacionalnih članica Europskog udruženja za dizalice topline te redovito sudjelujemo u različitim aktivnostima EHPA-e dijeleći iskustva i činjenice o tržištu unutar Hrvatske. Savjetujemo javna tijela, sudjelujemo u medijima, odgovaramo na upite građana, promičemo primjere dobre prakse, ukazujemo na propuste, povezujemo različite dionike u sektoru dizalice topline, odnosno sektoru grijanja i hlađenja.

Veselimo se budućim aktivnostima i susretima te pozivamo sve zainteresirane da se priključe radu i djelovanju Hrvatskog udruženja za dizalice topline s ciljem promocije tehnologije i promocije dobre inženjerske prakse pri primjeni dizalica topline.

 

 

04.04.2024.

Hrvatsko udruženje za dizalice topline
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 87556467191 | MB: 05081238 | IBAN: HR7023600001102775038 | www.hudit.hr | info@hudit.hr