Hrvatsko udruženje za dizalice topline izdalo prvi broj časopisa Tehnologije dizalica topline

U petak 19.06.2020. godine svjetlo dana ugledao je časopis Tehnologije dizalica topline. Časopis obrađuje teme iz područja dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja te primjene OIE. Prvi broj časopis pripreman je u vrijeme pandemije koronavirusa i teškog potresa u gradu Zagrebu. Više detalja u prilogu.

 

Zahvala za izdavanje prvog broja časopisa ide na više strana. Uvodne ideje o pripremi časopisa podijeljene su s urednikom časopisa Solarna tehnologija prof.dr.sc. Ljubomirom Majdandžićem.

Autori članaka, sve redom diplomirani inženjeri strojarstva, Marko Grđan, Silvano Sušilović i Željko Celić autori su vrijednih članaka koji govore o realnim sustavima s dizalicama topline u praksi. Prilog o Horizon projektu MUSE pripremila je dr. sc. Staša Borović, dipl. ing. geol.

Grafičku pripremu odradila je tvrtka Energetika Marketing na čemu im posebno zahvaljujemo. Posao je odrađen profesionalno, odgovorno, stručno i u jednom prijateljskom ozračju. Sve navedeno nesebična je donacija izdavačke kuće Energetike Marketing našem Udruženju kao poticaj za tiskovinu koju prvi puta izdajemo.

Zahvaljujemo se sponzorima (Frigo Plus, H5, Viessmann Hrvatska) koji su omogućili pokrivanje ukupnih troškova tiskanja časopisa i slanja primjeraka na kućnu adresu Vama članovima Udruženja i promicateljima tehnologije dizalica topline.

I na kraju, a ne manje važno, nikako ne bih htio zaobići moje najbliže suradnike dr. sc. Luku Bobana tajnika HUDIT-a i  Ivu Bertović, mag.ing.mech., koji su samnom prolazili kroz sve faze izdavanja časopisa, ideje, pripreme, pisanja teksta, tiskanja časopisa i s kojima sam dijelio sve informacije.

Časopis je besplatan i svi zainteresirani mogu ga naručiti na sljedećoj kontakt adresi: info@hudit.hr ili na telefon 01/6168235; 01/6168206.

   Elektronička verzija 1. broja časopisa Tehnologije dizalica topline

 

 dr. sc. Vladimir Soldo, predsjednik HUDIT-a

01.07.2020.

Hrvatsko udruženje za dizalice topline
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 87556467191 | MB: 05081238 | IBAN: HR7023600001102775038 | www.hudit.hr | info@hudit.hr