Održana druga izborna Skupština Hrvatskog udruženja za dizalice topline

Druga izborna skupština Udruženja održana je 11. svibnja 2023. godine u prostorima poslovnog centra Petrius u Zagrebu. Službeni dio skupštine sadržavao je pregled aktivnosti Udruženja u protekloj godini te je kroz diskusiju članova definiran i usvojen plan rada za sljedeću godinu.

Od redovitih aktivnosti, najavljeno je ponovno održavanje Tematskog dana dizalica topline i izdavanje četvrtog broja časopisa Tehnologije dizalica topline. U službenom dijela skupštine najviše se diskutiralo o statusu i utjecaju revizije F-gas direktive na tržište dizalica topline. Direktiva je trenutno u fazi trijaloga između Komisije, Vijeća i Parlamenta EU te se očekuje da bi uskoro do kraja srpnja mogao biti definiran konačni prijedlog izmijenjene direktive. Druga važna tema obuhvaćena diskusijom, a nastavljena na projekt HP4ALL čijoj su završnoj radionici svjedočili predsjednik i tajnik udruženja, jest školovanje i dostupnost instalatera sustava s dizalicama topline.

U izbornom dijelu skupštine potvrđeno je novo/staro vodstvo. Za predsjednika Udruženja potvrđen je Vladimir Soldo, a za dopredsjednika Dalibor Jovanović. Osim predsjednika i dopredsjednika, Upravni odbor čine Staša Borović, Josip Čižmešija, Vladimir Malkoč, Marina Malinovec Puček i Mladen Vučemilo. Na funkciji tajnika i dalje će djelovati Luka Boban.

16.05.2023.

Hrvatsko udruženje za dizalice topline
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 87556467191 | MB: 05081238 | IBAN: HR7023600001102775038 | www.hudit.hr | info@hudit.hr